Ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα ή αλλιώς το ενδογενές σύστημα κανναβινοειδών, χρωστάει το όνομά του στο φυτό από το οποίο προέρχεται, το οποίο δεν είναι άλλο από την κάνναβη.

Είναι το σύστημα ζωτικής σημασίας, που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την υγεία και την ευημερία μας. Ουσιαστικά, ρυθμίζει τις βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης βιολογίας.

Από τι αποτελείται

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα αποτελείται από διάφορους υποδοχείς. Οι 2 βασικοί υποδοχείς του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος είναι οι CBκαι CB2. Τα κλειδιά αυτών των υποδοχέων ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή.

Από τι αποτελείται

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα αποτελείται από διάφορους υποδοχείς. Οι 2 βασικοί υποδοχείς του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος είναι οι CBκαι CB2. Τα κλειδιά αυτών των υποδοχέων ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή.

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι
η ασπίδα του οργανισμού

Πού υπάρχουν τα ενδοκανναβινοειδή;

Τα ενδοκανναβινοειδή, τα οποία αποτελούν κομμάτι του οργανισμού, υπάρχουν ήδη στο σώμα μας και παράγονται από αυτό. Υπάρχουν ενδοκανναβινοειδή σε όλη την έκταση του σώματός μας:

Πού υπάρχουν τα ενδοκανναβινοειδή;

Τα ενδοκανναβινοειδή, τα οποία αποτελούν κομμάτι του οργανισμού, υπάρχουν ήδη στο σώμα μας και παράγονται από αυτό. Υπάρχουν ενδοκανναβινοειδή σε όλη την έκταση του σώματός μας:

happy woman 1 copy

Ομοιόσταση & αυτοφαγία

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα,
αλλά κύριο και βασικό του μέλημα είναι η ομοιόσταση.

Ομοιόσταση

Με τον όρο ομοιόσταση, εννοούμε την ικανότητα διατήρησης ενός σταθερού εσωτερικού περιβάλλοντος στον οργανισμό, παρά τις εξωτερικές διακυμάνσεις. 

Με απλά λόγια, το σώμα μας δεν θέλει να έχει ούτε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία, αλλά ούτε και υπερβολικά χαμηλή. Χρειάζεται την ιδανική θερμοκρασία για να μπορεί να είναι λειτουργικό.

Αντίστοιχα, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας να μην είναι ούτε υψηλά, ούτε και χαμηλά.

Αυτό εφαρμόζεται σε κάθε λειτουργία του οργανισμού και δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια από το ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

Aυτοφαγία

Μία ακόμα ζωτικής σημασίας λειτουργία που εκτελούν τα ενδοκανναβινοειδή.

Με τον όρο ‘αυτοφαγία’, μπορεί να έρχονται περίεργοι συνειρμοί και απορίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο απλό.

Όπως είναι φανερό και από τα συνθετικά της λέξης, πρόκειται για μια διαδικασία, όπου τα κύτταρα ‘τρώνε’, δηλαδή καταστρέφουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, ώστε να μπορέσουν να αποβάλλουν κατεστραμμένα τμήματά τους και να δημιουργηθούν σαν νέα κύτταρα. Πιο δυνατά και πιο υγιή. Πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία ανακύκλωσης.

Η αυτοφαγία, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και αν πάψει να λειτουργεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Ο οργανισμός μας έχει την ιδιότητα
να γιατρεύει τον εαυτό του

Κανναβινοειδή & ενδοκανναβινοειδή αποτελούν συμμάχους του οργανισμού και αλληλοσυμπληρώνονται

Τα ενδοκανναβινοειδή, που υπάρχουν στο σώμα μας, ενισχύουν την δύναμή τους με την λήψη κανναβινοειδών, όπως είναι το CBD, καθώς έτσι πετυχαίνουν ένα αποτέλεσμα συνεργασίας, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση απειλής κατά του οργανισμού.

Παράδειγμα αυτής της αλληλοβοήθειας, είναι αν φανταστούμε πως πάθαμε έναν τραυματισμό. Το σώμα μας, θα παράγει αμέσως ενδοκανναβινοειδή, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την μόλυνση και τα κανναβινοειδή, θα λειτουργήσουν ως σύμμαχος στον οργανισμό μας και θα εκκρίνουν ουσία, η οποία θα μειώσει το αίσθημα του πόνου και θα σταματήσει την αιτία που προκαλεί φλεγμονή.

cbd doctor

Όλες οι λειτουργίες των ενδοκανναβινοειδών
εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό:

Να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη και ο πόνος!

Η αξία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος

Από όλα τα παραπάνω, μπορούμε να κατανοήσουμε τον πρωταρχικό ρόλο που κατέχει στον οργανισμό μας το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και πως ουσιαστικά αποτελεί μια νοητή γέφυρα μεταξύ του μυαλού και του σώματος, αφού η λειτουργία του εκτείνεται:

Αναφέραμε ήδη, πως η ομοιόσταση, είναι η βασική διαδικασία διατήρησης της ισορροπίας μεταξύ των βιολογικών λειτουργιών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, πως από τη στιγμή που βοηθά στην ομοιόσταση, επιδρά φυσικά επάνω σε εμάς τους ίδιους και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον.

Προσωπικά χαρίσματα

Τα ενδοκανναβινοειδή μπορούν, πέρα από τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, να αναπτύξουν και προσωπικά χαρίσματα και χαρακτηριστικά όπως:

Είναι λοιπόν πολύ προφανής η συμβολή των ενδοκανναβινοειδών και του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος, αφού το ένα υποβοηθά το άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, όσο και του νευρικού μας συστήματος.

 

Συμπεραίνουμε έτσι ότι ο οργανισμός μας είναι δεκτικός
σε θεραπείες που έχουν ως βάση τους τα κανναβινοειδή.

Ένα από αυτά τα κανναβινοειδή είναι και το CBD!

Καλάθι αγορών
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και της εμπειρίας σας κατά την πλοήγηση. Με την πλοήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συμφωνείτε στην χρήση αυτών των cookies.

Είσαι πάνω από 18 ετών;

Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε ενήλικα άτομα. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.

Απαγόρευση εισόδου

Μας συγχωρείτε, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Είμαι 18 ετών και άνω Είμαι κάτω των 18
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που ψάχνετε.
elGreek