Νομιμοποίηση της κανναβιδιόλης στην Ελλάδα

Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη και ασφαλής στη χρήση

Δεν θεωρείται τοξική και η νομοθεσία στην Ελλάδα ορίζει, πως από την στιγμή που η κανναβιδιόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ναρκωτικών και δεν περιέχει την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του 0,2 % είναι νόμιμη.

Νομιμοποίηση

Το 2017 πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο βήμα στην χώρα μας, όσον αφορά στη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Ένα τεράστιο ζήτημα, σε παγκόσμια κλίμακα και μια συζήτηση που κρατάει χρόνια στη χώρα μας, φέτος δρομολογήθηκε και έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για τους ασθενείςδίνοντας τους ελπίδα για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου 2017 η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, μέσω του Πρωθυπουργού και μάλιστα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης.

Η απόφαση υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η σημασία της νομιμοποίησης

Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ξεκίνημα για την ελληνική κοινωνία, καθώς η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται πλέον επίσημα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη.

Μεγάλη σημασία όμως έχει αυτή η νομιμοποίηση και για τους χιλιάδες ανθρώπους, που υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες και χρειάζονται την χορήγηση ιατρικής κάνναβης. Μετά από χρόνια που ζητούν την νομιμοποίηση, για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της υγείας τους και να μην καταφεύγουν σε άλλους τρόπους, έχουν τελικά την επίσημη απόφαση, που δίνει τέλος στην αγωνία τους.

Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα που δόθηκε, αναφέρει πως η θεραπευτική κάνναβη και κατ’επέκταση τα συστατικά της, όπως η κανναβιδιόλη, είναι ευεργετική σε μια σημαντική σειρά από νόσους, όπως είναι:

Νομιμοποίηση θεραπευτικών σκευασμάτων

Η ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Υγείας αναφέρει, πως η νομιμοποίηση της κάνναβης είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται στα θεραπευτικά σκευάσματα που παράγονται από αυτή, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα αποξηραμένα άνθη της κάνναβης.

Αυτό προκύπτει γιατί υπάρχει ακόμα ο φόβος/προκατάληψη για την άλλη βασική ουσία του φυτού, που έχει ψυχοδραστική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και ονομάζεται τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Οι δύο βασικές ουσίες του φυτού της κάνναβης.

Η σημασία της νομιμοποίησης ως ευκαιρία εναλλακτικής καλλιέργειας

Εκτός από τους ασθενείς και την ανάγκη για την χρήση της ιατρικής κάνναβης, η νομιμοποίηση αυτή θα μπορούσε να παίξει και ένα σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση και την βιολογική καλλιέργεια κάνναβης, από Έλληνες αγρότες. Η Ελλάδα άλλωστε, είναι μια χώρα που φημίζεται αιώνες τώρα για τα εύφορα εδάφη της και για την γεωργία της.

Η βιολογική καλλιέργεια της κάνναβης θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας εναλλακτικής μορφής καλλιέργειας και θα είχε μεγάλο όφελος για την χώρα μας από την κατασκευή προϊόντων, τόσο η οικονομία μας, όσο και η σταδιακή αποδυνάμωση της προκατάληψης που υπάρχει για την κάνναβη και τα συστατικά της.

Συμπερασματικά, η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο ελπιδοφόρο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τόσο για την πορεία της χώρας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρότυπα, όσο και για τους χιλιάδες ασθενείς, που θα μπορέσουν να χρησιμοποιούν νόμιμα την ιατρική κάνναβη για να καταφέρουν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της υγείας τους.

Καλάθι αγορών
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και της εμπειρίας σας κατά την πλοήγηση. Με την πλοήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συμφωνείτε στην χρήση αυτών των cookies.

Είσαι πάνω από 18 ετών;

Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε ενήλικα άτομα. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.

Απαγόρευση εισόδου

Μας συγχωρείτε, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Είμαι 18 ετών και άνω Είμαι κάτω των 18
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που ψάχνετε.
elGreek