Οφέλη της κανναβιδιόλης

Το φυτό της κάνναβης

Το φυτό της κάνναβης περιέχει 2 βασικά συστατικά, στα οποία αποδίδει τα οφέλη της. Την τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και την κανναβιδιόλη (CBD).

Η πρώτη είναι η πιο γνωστή ουσία και είναι αυτή που ευθύνεται για την ευφορία και την αίσθηση χαλάρωσης.

Η δεύτερη, λιγότερο γνωστή, είναι το CBD και αποτελεί μια ιδιαίτερα ευεργετική ουσία για τον οργανισμό μας.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έρευνες, όπου έχει διαπιστωθεί ένα μεγάλο εύρος ασθενειών, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την θεραπευτική ιδιότητα της κανναβιδιόλης.

Τα οφέλη της κανναβιδιόλης σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων:

Άγχος και στρες

Η πάθηση του άγχους μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, φτάνοντας μέχρι και σε ακραία σημεία, όπως είναι η αγοραφοβία και το μετά-τραυματικό στρες. Η ανακούφιση από τα συμπτώματα άγχους είναι η πιο γνωστή επίδραση που έχει η κανναβιδιόλη στον οργανισμό.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι από τις πιο διαδεδομένες παθήσεις στις μέρες μας και μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση, συναισθηματικές μεταπτώσεις και απότομη αλλαγή της συμπεριφοράς. Μια μελέτη το 2016 έδειξε πως η κανναβιδιόλη μπορεί συγκεκριμένα να μειώσει την πάθηση της ανηδονίας, όπου ο ασθενής δεν μπορεί να νιώσει χαρά και ευχαρίστηση.

Ναυτία

Το δυσάρεστο αίσθημα της ναυτίας μπορεί να προκαλείται είτε από βακτήρια και ιούς στο σώμα, ή ακόμα και σαν παρενέργεια από την χημειοθεραπεία. Η κάνναβη χρησιμοποιείται ως αποτελεσματική αντιμετώπιση της ναυτίας εδώ και αιώνες και η κανναβιδιόλη μπορεί να βοηθήσει φυσικά τον οργανισμό με τα συμπτώματα ζαλάδας και εμετού.

Επιληψία

Η συμβολή της κανναβιδιόλης στην αντιμετώπιση των επιληπτικών κρίσεων είναι μεγάλη, καθώς έχει ερευνηθεί για μεγάλο διάστημα και έχει βοηθήσει ακόμα και μικρά παιδιά που πάσχουν από κρίσεις επιληψίας και ειδικά από το σύνδρομο Ντραβέ. Το σύνδρομο Ντραβέ είναι ένα από τα πιο κακοήθη στην παιδική ηλικία, καθώς εμφανίζεται εξαιρετικά νωρίς στη ζωή του παιδιού (μικρότερα από 1 έτους) και δεν έχει καταφέρει να εντοπιστεί η αιτία. Το 2013 διεξήχθη μία έρευνα σε παιδιά με επιληψία και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Το 84% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μειώσει κατά πολύ την συχνότητα των κρίσεων με τη χορήγηση κανναβιδιόλης.

Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με τον καιρό, στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στα νεφρά. Ο διαβήτης επίσης συνδέεται άμεσα με φλεγμονές που προκαλούνται και επιδεινώνουν την ασθένεια. Σε έρευνες που έγιναν, φάνηκε πως η κανναβιδιόλη μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από τον διαβήτη, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τις περιοχές που έχουν φλεγμονή.

Σχιζοφρένεια

Σε έρευνες που έγιναν σε ανθρώπους με συμπτώματα σχιζοφρένειας, αποδείχθηκε πως η κανναβιδιόλη μπορεί να αντιμετωπίσει την ασθένεια αυτή και πολλές άλλες ψυχωτικές μορφές. Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013, φάνηκε πως η κανναβιδιόλη συμβάλλει στην αντιμετώπιση παραισθήσεων, αλλά και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων προβληματικής συμπεριφοράς.

Νόσος του Αλτσχάιμερ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε η ικανότητα που έχει η κανναβιδιόλη να προάγει την ανάπτυξη υγιών κυττάρων, τα οποία είχαν χαθεί σε ανθρώπους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Διαπιστώθηκε επίσης η ιδιότητα της κανναβιδιόλης να προλαμβάνει συμπτώματα της νόσου και να εμποδίζει την εξέλιξή της.

Νόσος του Πάρκινσον

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η κανναβιδιόλη μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μέρος των συμπτωμάτων και των παρενεργειών της νόσου του Πάρκινσον. Σε έρευνα που έγινε το 2014, αποδείχθηκε πως η κανναβιδιόλη μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της νόσου κατά την διάρκεια του ύπνου.

Καρκίνος

Η κάνναβη χρησιμοποιείται πολύ διαδεδομένα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του καρκίνου και συγκεκριμένα στην μείωση της ναυτίας και του εμετού από τις χημειοθεραπείες. Σε πρόσφατες έρευνες έχει διατυπωθεί η ριζοσπαστική άποψη, πως η κανναβιδιόλη μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Το 2012 μια έρευνα έδειξε πως η κανναβιδιόλη καθυστερεί την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, καθώς καθυστερεί την δημιουργία νέων αγγείων σε αυτούς.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

 Σε μια έρευνα που έγινε το 2010, φάνηκε πως η κανναβιδιόλη ουσιαστικά προστάτευε τα καρδιακά αγγεία, όταν η ροή του αίματος στην καρδιά είχε μπλοκάρει, όπως συμβαίνει στην ανακοπή. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως η κανναβιδιόλη είχε σταματήσει την καρδιακή αρρυθμία και μείωνε την βλάβη που είχε συμβεί από την έλλειψη οξυγόνου.

Αρθρίτιδα

Έρευνες έχουν δείξει, πως τα τοπικά επιδερμικά προϊόντα με βάση την κανναβιδιόλη, μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα του πόνου της αρθρίτιδας. Τα προϊόντα αυτά εφαρμόζονται τοπικά στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα και απορροφώνται από το δέρμα απευθείας στο σημείο με τον πόνο ή την φλεγμονή.

Νόσος του ήπατος

Στην ασθένεια του ήπατος οι τοξίνες παραμένουν στο αίμα και αυτό μετά μπορεί να φέρει επιπλέον βλάβη σε άλλα όργανα, όπως είναι ο εγκέφαλος. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το 2011 και μια πρόσφατη, το 2017, η κανναβιδιόλη μπορεί να μειώσει το ποσοστό βλάβης στο νευρικό σύστημα που προκαλείται από την νεφρική ανεπάρκεια. Παρατηρήθηκε ακόμα πως αποκαταστάθηκε σε μεγάλο μέρος η λειτουργία του ήπατος και σταθεροποιήθηκε η εγκεφαλική λειτουργία. Βρέθηκε ακόμα, πως η κανναβιδιόλη μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση της ηπατίτιδας C αποτελεσματικά μέχρι και 86,4%

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Το 2016 διεξήχθη έρευνα σε άτομα με μέτρια προς βαριά σκλήρυνση κατά πλάκας και βρέθηκε πως υπήρχαν μειωμένα συμπτώματα σπαστικότητας, ακόμα και σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν με άλλα φάρμακα.

Εξάρτηση από την νικοτίνη

Σε μια έρευνα που έγινε το 2013, 24 καπνιστές που συμμετείχαν, τους δόθηκε ένας ατμοποιητής κανναβιδιόλης για να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του τσιγάρου, όποτε ένιωθαν πως ήθελαν να καπνίσουν. Μέσα σε μία βδομάδα χρήσης της εισπνεόμενης κανναβιδιόλης η εξάρτησή τους από την νικοτίνη σημείωσε μείωση 40%.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η κανναβιδιόλη διαθέτει ένα είδος φυσικής νευρο-προστασίας στον εγκέφαλο και προστατεύει τα νεύρα σε περιπτώσεις κάκωσης και μάλιστα μειώνει τον ουλώδη ιστό και τον σχηματισμό του.

Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω παραδείγματα, πως η χρήση της κανναβιδιόλης στη σύγχρονη ιατρική είναι πολύτιμη και μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση, μέχρι και ολοκληρωτική θεραπεία, μιας πολύ μεγάλης σειράς από ασθένειες.

Μάθε τα πάντα για την κανναβιδιόλη και πως μπορείς να προστατέψεις με φυσικό τρόπο τον οργανισμό σου. Διάβασε χρήσιμα άρθρα από το το blog μας, δες τα προϊόντα μας και έλα σε επαφή μαζί μας για να σου λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχεις.

Καλάθι αγορών
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και της εμπειρίας σας κατά την πλοήγηση. Με την πλοήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, συμφωνείτε στην χρήση αυτών των cookies.

Είσαι πάνω από 18 ετών;

Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε ενήλικα άτομα. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.

Απαγόρευση εισόδου

Μας συγχωρείτε, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Είμαι 18 ετών και άνω Είμαι κάτω των 18
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που ψάχνετε.
elGreek